ÖNEMLİ!!! BLOĞUMUZ www.siddetsizlik.org SİTESİ ÜZERİNDEN GÜNCELLENEREK DEVAM ETMEKTEDİR!

Şiddetsizlik, şiddetsizlik antrenmanları ve yöntemleri üzerine gerekli bilgilere, dokümanlara, makalelere bu siteden ulaşabilirsiniz.

ŞİDDETSİZ EYLEMİN YEDİ ADIMI







1. Sakin kalın ve Bilgi toplayın:

Yüzleştiğiniz sorunu daha iyi anlamak için, araştırma yapmalısınız, sorgulamalısınız ve probelmi anlamınızı sağlayacak önemli bilgileri toplamalısınız. Sorunun bütün tarafları hakkında bilgi sahibi olmalısınız, diğer tarafın bakış açısı hakkında da bilgi sahibi olmalısınız.

2. Eğitim:

Konunuz hakkında diğerlerini bilgilendirmeniz önemlidir. Bu yanlış anlaşılmaları azaltır, destek kazanmada ve çözümde sizi güçlendirir.

3. Kişisel Bağlılık:

Gizli motivasyonları kaldırın ve acı çekebileceğinizi kabullenin. Özellikle problemi çözme araştırmanız sırasında.

4. Müzakere:

Nezaket, şaka, zekayı kullanarak diğer tarafla yüzleşmekle adaletsizliklerin bir listesini hazırlayın ve bu yanlışlıkları düzeltecek bir plan hazırlayın.
Şiddetsiz iletişim aşağılama kullanmaz ve karşıtın içindeki iyiye seslenir. Duygusal patlamaları kontrol ediniz -- bu sadece gücünüzden ve pozisyonunuzdan ödün vermenize neden olacaktır.

5. Doğrudan Eylem:

Adaletsizliklere karşı karşıtınızın sizinle birlikte çalısmasını sağlamak için ahlaki gücünüzü kullanın. Doğrudan eylem çatışkıya "yaratıcı gerilim" getirir. Bir çok kişi konu hakkında farkındalığınız olduğunu ve olayları düzeltme niyetiniz olduğunu anladığında davranışlarını değiştirir.

6. Barışma:

Şiddetsizlik, karşıtın yenilmesini amaçlamaz, anlamasını sağlamayı amaçlar. Kötü sistemlere, politikalara ve eylemlere karşıdır, kişilere karşı değildir.

7. Son Hazırlık:

Şiddetsiz yöntemleri her gün kullanmaya kendinizi hazırlayın. Hasta olma veya fiziksel zarar görmeyle yüzleşiyorsanız kendinizi koruyun, önceden yaptığınız açıklamaları bırakınız; kaba şiddetten, tehdit edici dilden veya şiddetli tutumlardan sakınınız. Gecikmeden size yapılan saldırıları gerekli yerlere bildiriniz.

Sakin Kalınız!